Novo!

Deska “Sestavi sam”

189,00 

Model igre Štrbunk/Cornhole “Sestavi sam” vsebuje elemente za sestavo 2 igralnih desk.

SKU: 1600 Categories: Tag:

Ni ti potrebno biti velik lesni mojster, da bi deski sestavili. 

Ne hodite po trgovinah, ne uničujte svojega avtomobila za prevoz surovega lesa. Obstaja velka verjetnost, da bo lesena deska kriva ali prelahka oz. bo po izdelavi preveč odmevala ali celo ob vsaki vrženi vrečki poskakovala. Verjetno ne bi radi, da bodo takrat vse že vržene vrečke padle z deske.

Sestavite si svoji igralni deski

V igralnem setu lesa in vijakov imate vse kar potrebujete za lastno izdelavo svojih dveh igralnih desk. Ves les je izrezan z vrhunskim in natančnim lesnim strojem in izrezano po standardnih merah, ki veljajo za igranje družabne igre Štrbunk.

Luknja in robovi so obdelani in pobrušeni do maksimalne gladkosti. Vse luknjice za moznike so enako globoke.

PRIPOROČLJIVO: Na koncu lahko deski pobarvate, potiskate in vse skupaj polakirate. Naše polakirane deske imajo trislojni lak.

V vašem setu so deli za sestavo dveh igralnih desk. Za sestavo ene igralne deske potrebujete:

  • OKVIR: 2 x 119 cm in 4 x 55 cm dolgih ter 6 cm visokih prečnih deščic
  • NOGA: 2 x po 33 cm dolgih ter 3 x 5 cm debelih palic in deščici velikosti 49 x 15 x 3 cm
  • DESKA: velikosti 122 x 61 cm
  • MOZNIKE in dva VIJAKA s podložkami in matico
  • PLASTIČNO KLADIVO, KLJUČ za vijačenje št. 10 in LEPILO za les (niso priloženi)

Slika ne prikazuje priloženih moznikov in vijakov. Na sliki so zgolj leseni deli za sestavo ene deske.

Navodila za sestavo

1. Na daljšo letev (119 x 6 cm) pritrdite vse 4 krajše
(55 x 6 cm) letvice. Luknje, v katere boste vstavili moznike, delno napolnite z lepilom. Letve potolčite s kladivom, da pridejo v stik. Drugo daljšo letev (119 x 6 cm) pritrdite po enakem postopku na drugo stran.

2. Na tla položite staro odejo, rjuho ali karton. Desko (122 x 61 cm) položite na podlago tako, da so luknjice za moznike vidne. Luknje na plošči delno napolnite z lepilom, vstavite moznike in jih s kladivom potolcite. Lepilo nanesite tudi na površino deske, kamor bo nalegel okvir. Okvir enakomerno namestite na moznike, ki so na deski, ter ga s kladivom enakomerno potolcite, da pride v stik z desko. Lepilo, ki je pogledalo izpod okvirja, takoj obrišite s suho krpo.

3. Desko pustite še vedno ležati na tleh za namestitev noge.

4. V luknjo, ki je na okvirju, vstavite vijaka z zunanje strani. Nogo pozicionirajte, kot kaže slika na desni in jo privijačite z ustreznim ključem.

5. Vijaka zategnite po svoji lastni presoji – bolj ju boste zategnili, bolj na tesno se bo noga dvigovala. Priporočamo toliko zategnjena vijaka, da se se noga deske ne bo samostojno odprla  (da se pri pospravljanju deske ne poškodujejo prsti).

6. Na spodnji del deske in na nogo, ki se dotikata tal, lahko nalepite tanko gumo. S tem zaščitite les, ko desko uporabljate na grobi površini (pesek, asfalt, tlakovci, …), na parketu ali keramičnih ploščicah.

Tehnični podatki

Igralna deska: igralna deska je sestavljena iz vodoodporne vezane plošče iz visoko kvalitetnega 100% brezovega lesa, ki ima najvišjo trajnost in obstojnost na vlago. Površina je odporna na temperaturo od – 40 do + 50˚C. Njena zgornja vidna površina je velika 122 x 61 cm. Zadnji del deske je od tal dvignjen pod pravim kotom na višino 30 cm. Luknja je v centru plošče, premera 15,3 cm in z zaobljenimi robovi.

Vzdrževanje in hramba: celoten les je sicer zelo odporen na vlago, vendar pa priporočamo, da igro uporabljate v suhem vremenu in jo hranite v suhem prostoru, dvignjeno od tal. Priporočamo, da jo ne puščate dlje časa na travnati ali drugi vlažni podlagi.

Čiščenje: lesene dele lahko operete z vodo. Zaželeno je, da jih obrišete in posušite. Najbolje jih je obrisati z malenkostno vlažno, vendar ne grobo krpo.

Teža ene deske: 13 kg.

Teža 27,72 kg
Dimenzije 122 × 61 × 40 cm