Ste veseli, da se Štrbunk (angleško: Cornholl, igra prihaja iz ZDA) sedaj igra tudi v Sloveniji? Pred Squashlandom v Ljubljani se je v 17. junija odvijal prvi turnir. Bilo je zbranih 16 ekip, ki so igrale po dvojnem sistemu izločanja (vsaka ekipa je imela možnost, da kljub porazu še vedno sodeluje v tekmovanju – kot nekakšen repasaž). Po nekaj preskusnih metih in ogrevanju so vrečke začele leteti po zraku in padati na plošče, spretnejši igralci so zadeli tudi luknje. Zelo hitro se je pokazalo, kdo ima natančno in mirno roko.

Gostitelji Squashlanda so prijavili nekaj ekip (v Squashlandu dokaj redno igrajo tudi Štrbunk) in videlo se je, da redno trenirajo. Izstopala sta zlasti Janez Jamnik in hči Kaja, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu v petanjki (igri najbolj podobni balinanju) prejela bronasto odličje.

Po začetnem spoznavanju nasprotnikov so igre zaradi vedno bolj izenačenih ekip postajale daljše in napetejše. Vse faze igre so večinoma odločale v tretjem odločilnem delu igre.

Že polfinale med predsednikom društva ZŽ, Stevom Telzerow in sinom Jakobom, ter bratoma Jarc (njihova družina je tekmovala pred letom dni v tekmovanju družin med hrvaškimi, bosanskimi in slovenskimi družinami), se je zavlekla v noč in nam postregla z neverjetnimi ponavljajočimi zadetki za tri točke.

V velikem finalu sta se na koncu pomerila Janez in Kaja Jamnik ter Steve ter Jakob Telzerow. Po prvi igri je kazalo na gladko zmago Janeza in Kaja, vendar sta Steve in Jakob v drugem delu igre le pokazala, da nista kar tako prišla do finala. Lahko bi rekli, da je bil drugi del igre v finalu prikaz natančnosti in taktičnosti ter mirnosti in osredotočenosti.

Vrhunsko izenačeno igro sta na koncu dobila Janez in Kaja ter tako postala zmagovalca na prvem turnirju Štrbunka v Sloveniji. Tretje mesto sta dosegla brata Jonatan in Janže Jarc, četrto Tim Telzerow in Gorazd Milavec ter peto mesto Rok Hočevar in Nejc Žagar.

Gorazd

 

4 komentarji

 • Rok,

  Ali bodo objavljeni rezultati?

  Lp Rok

  • Gorazd Milavec,

   Rok pozdravljen,
   Objavljen je tekst s tekmovanja in prvih 5 s tekmovanja.
   Upam, da se še vidimo in da bomo zaigrali v finalu.
   Lp
   Gorazd

 • Janez jamnik,

  Kdaj bodo objavljeni rezultati 2.turnirja v štrbunku? Lp Janez

  • Gorazd Milavec,

   Spoštovani gospod Janez,
   evo prišel z morja.
   Čestitam!
   Prispevek na hitro objavljen.
   Lp
   Gorazd

 • Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Nazaj
  2. turnir v Štrbunku
  Naprej
  Wild West Fest (On Fire) 2019 – Avgust 2019 (Zbiljsko jezero)