Cornhole klub Slivnica pripravil uspešno mednarodno tekmovanje v metanju koruze v luknjo, govorili smo tudi z zmagovalcem

V Slivnici pri Mariboru so imeli mednarodni turnir v metanju koruze oziroma štrbunku, kot so sicer poimenovali znano igro. V ZDA in drugod jo sicer imenujejo kot cornhole. Za organizacijo je poskrbel Cornhole klub Slivnica.

Prvo mesto je na koncu napetega tekmovanja posameznikov in posameznic pripadlo Goranu Miličeviću. Drugo mesto je dosegel Roman Elsner in tretje mesto mesto Albert Ivančić iz Hrvaške. Z Miličevićem smo se pogovarjali še pred koncem tekmovanja.

Albert Ivančić, ki se je zavihtel na tretje mesto, pa nam je povedal več o tem, kako je ta šport organiziran na Hrvaškem. “Mi organiziramo večinoma po Istri. Tam, kjer je zdaj to zelo popularno. Večinoma organiziramo v parih. Zdaj imamo odmor. Poleti imamo za pare, zdaj, ko je odmor, pa organiziramo zimsko ligo, da ne zarjavimo pri igri in igramo po ekipah s štirimi igralci.” Sicer pa je s Hrvaške prišlo v Slivnico najmanj 13 igralcev s Hrvaške. Pravi, da so videli na družbenem omrežju napoved tekmovanja in da so odločili, da pridejo. Da se preizkusijo in da sklenejo tudi kakšno prijateljstvo. No, njemu je uspelo tako zelo, da je kar pristal na tretjem mestu.

Albert Ivančić

Predsednik Zveze Štrbunk Janže Jarc pa je dejal, da je zelo vesel, da so med vsemi sosednjimi državami prvi ustanovili zvezo.

Steve Telzerow je igro pripeljal iz Amerike in jo s pomočjo društva Zaživi življenje predstavil Sloveniji.

0 komentarjev

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Nazaj
Cornhole Slivnica – Odziv v lokalnem časopisu Lokalec.si
Naprej
1. tekmovanje posameznikov – Slivnica pri Mariboru